måndag 10 november 2008

Toblino gästbloggar

Rutnamn alla borde kunna

Mode har alltid varit skoj, och roligare tycker jag det blir om man i själva verket har lite kunskap om material etc än att bara följa modemagasinens slaviska trender. Gäller trots allt att få modet att fungera för sig själv och känna sig bekväm i det man bär, då lyser man lite extra. Min bakgrund är att jag e uppväxt i ett syatelje i båstad å mamma har väl trots allt skolat mig väl, så varför inte sprida lite kunskap!

Rutnamn alla borde kunna;

Glen check, (glenurquhart) ett generelt namn på ett finrutigt mönster som ej tillhör någon speciel klan eller region i Storbritanien. Den mäst kända varianten är Prince of Wales-check som blev poppis redan på 1960-talet.

Hundtand, har sitt ursprung i de skotska lågländerna men har varit som hetast på Paris catwalks. Mönstret har fått sitt namn från att de brutna rutorana liknar just hundtänder.

Sheperds check, är snarlikt hundtanden men är helt kvadratiskt och inte taggigt.

Tartan, har sitt ursprung i keltiska höglandsdrökter men ses idag lite över allt. Burberrys Nova är ett modernt exempel på tartan mönster.





Storrutigt är kanske en av hösten stora trender. Fast lite varning då horisontella rutor lurar ögat och lätt får en person att se bredare ut än tänkt. Och känner man sig inte mogen att dra på sig en rutig klänning eller byxor så finns det härliga accessoarer.

xoxo, gossip boy

1 kommentar:

Toblino sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2206&a=868608

Bloggtoppen.se