tisdag 11 november 2008

Burberry - Den kända rutan

Lite fakta om företaget:

Burberry är ett brittiskt klädföretag och märke, känt för sitt klassiska rutmönster Nova i beige, vitt, svart och rött. Det användes ursprungligen som foder i företagets trenchcoat 1924, och kom inte att användas i någon högre grad i det yttre lagret förrän i slutet av 1960-talet. Då hade Burberryrutan registerats som varumärke och användes till paraplyer, halsdukar och väskor.

Burberry grundades 1856 då den 21-årige tyghandlarlärlingen Thomas Burberry öppnade en egen butik i Basingstoke, Hampshire.

1891 öppnade Thomas Burberry ett affärsimperium på Haymarket i London, vilket fortfarande finns kvar och är företagets huvudkontor.


Jag har jag sedan 3 år tillbaka en halsduk från Burberry och måste saga att den ar vard sina pengar. Har anvant den galet mycket och den ser fortfarande nastan ut som ny.

Dock ar jag personligen inte sa fortjust i rutmonstretm. Det har blivit kopierat for mycket nu har det kommit till den punkt att jag tycker allt som har deras rutmonster ser falskt ut. Sorgligt men sant.



xoxo

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se